Sortoksidering/Brunering

 • Sortoksidering
 • Sortoksidering
 • Sortoksidering
 • Sortoksidering
 • Sortoksidering


Sortoksidering/Brunering Sortoksidering er en kjemisk behandlingsprosess som forbedrer korrosjonsmotstanden til metallkomponenter. Denne behandlingen er spesielt verdifull i miljøer der deler blir utsatt for tøffe forhold, som salt sjøsprøyt. Når riktig etterbehandlet, kan sortoksidbelegg gi opptil 144 timers motstandsdyktighet mot slik eksponering, noe som gjør det til en ideell løsning for maritimt utstyr og andre applikasjoner som krever langvarig beskyttelse mot korrosive elementer.

En annen nøkkel fordel med sortoksidering er dens bevaring av delenes dimensjonalitet. Belegget legger til en ubetydelig mengde størrelse, typisk bare 5 til 10 milliondeler av en tomme, og tillater dermed nøyaktig komponentmontasje og opprettholder strenge toleranser i presisjonsmaskineri.

Når det gjelder smøring, forbedres bevegelsesfriheten betydelig ved sortoksidering. Oljen som brukes i etterbehandlingen beskytter mot korrosjon og tilfører en ekstra smøreeffekt, noe som resulterer i en glattere drift av mekaniske deler og potensielt lengre levetid for utstyret.

Estetisk sett tilbyr sortoksidering også et dekorativt element. En glansfull svart finish kan oppnås på hardere materialer, som de med en hardhet på 40 Rockwell C og høyere, noe som gir et visuelt inntrykk av høy kvalitet. Mykere materialer ender opp med en mer matt finish, men begge resultatene kan gi et ønsket visuelt resultat til en rimelig kostnad.

Til sist, sortoksidering hjelper med å redusere gjenskinn fra bevegelige deler, noe som er spesielt viktig i applikasjoner som håndverktøy og kirurgiske instrumenter. Dette reduserer øyetretthet og forbedrer brukervennligheten når delene brukes i miljøer med sterkt lys.

Oppsummert er sortoksidering en kostnadseffektiv behandling som gir betydelig korrosjonsbeskyttelse, opprettholder dimensjonale toleranser, forbedrer smøreevnen, og tilbyr estetisk appell samtidig som den reduserer gjenskinn, noe som forbedrer både funksjonaliteten og brukeropplevelsen.

<

Prosess informasjon:

 • 14
 • 14001 og 14002

 • Overflatebehandlingen etter denne prosess tilfredsstiller krav i MIL-DTL-13924D coating oxide, black for ferrous metals. 3 partsgodkjent av TI på KVS-50, Class 3 og 4.

 • Metoden anvendes når det kreves en sort overflate på jern, kromstål, rustfritt-syrefast stål der ingen eller liten dimensjonendring er tillatt.

  Eiker overflateteknikk er en av Skandinavias ledende leverandører på Sortoksidering. Vi leverer tradisjonell medium temperatur (104–118 °C) men også høy/varm temperatur Sortoksidering.

  Har du spørsmål om denne prosessen, ta kontakt via kontaktskjema eller på epost salg@eot.no.